close

K-ETA u potpunosti podržava vaše putovanje u Koreju.

k-eta homepage

Ako je K-ETA aplikacija odobrena, putnik mora odštampati potvrdu na mreži i zadržati je kod sebe. Potvrda se mora predočiti na šalteru za prijavu prilikom ulaska u Republiku Koreju, a dozvola za ulazak se može dobiti nakon pregleda u Imigracionom birou Republike Koreje.Osim toga, K-ETA može značajno smanjiti vrijeme i troškove izdavanja. Ranije je proces pripreme za putovanje bio glomazan jer je izdavanje vize oduzimalo mnogo vremena i troškova.

Posjetite Koreju bez vize

Koreja je zemlja sa puno šarma, tako da ima toliko mjesta za posjetiti. Evo nekoliko mjesta za preporučiti!Gyeongbokgung - Gyeongbokgung je najreprezentativnija kraljevska palata dinastije Joseon i ima 600-godišnju istoriju. Palata Gyeongbokgung je zgrada koja predstavlja istoriju i tradiciju Koreje, a uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske baštine zajedno sa hramom Jogyesa, reprezentativnim hramom.Busan - Smješten na jugoistoku Koreje, Busan je grad u kojem možete osjetiti šarm mora, planina i grada u isto vrijeme. Postoje razne atrakcije kao što su plaža Haeundae, pijaca Gukje i Taejongdae, pa ako posjetite Busan, preporučujem vam da ih posjetite.Haeinsa - Smješten u Gyeongbuku, Haeinsa je jedan od reprezentativnih hramova u Koreji. Haeinsa ima najveću sjedeću kamenu statuu Bude u Koreji, Bulguksaji Budu, i mjesto je gdje možete osjetiti prirodu uz prekrasan krajolik.

inostrana domaća putovanja

Koreja ima raznoliku kulturu ishrane, pa ju je teško predstaviti jer ima toliko restorana i hrane. Međutim, u nastavku su predstavljena različita hrana i restorani u kojima stranci mogu uživati ​​u Koreji.Restoran Gochujang Samgyeopsal - Samgyeopsal mariniran u gochujang sosu je veoma poznat među korejskom hranom. Jedan od reprezentativnih restorana u tom pogledu je "Cheonan Hamheung Seolleongtang" koji se nalazi u Gangnam-guu u Seulu. Pored samgyeopsala mariniranog u gochujang začini, ovo mjesto je popularno mjesto za mnoge ljude da uživaju u raznim jelovnicima u kojima se može uživati ​​uz Hamheung Naengmyeon.Bulgogi - Bulgogi je poznati odrezak u korejskom stilu. Govedina se začini i peče na roštilju i jede. Bulgogi je žvakan i ukusan, što ga čini popularnim među strancima.Hanseong Lamb Skewers - Hanseong Lamb Skewers je restoran specijalizovan za janjeće ražnjiće, jedno od tradicionalnih korejskih jela. Jagnjeći ražnjići su jagnjeće meso pečeno na ražnju, a njegov jedinstveni okus i tekstura su atraktivni.

putovanje

Prirodni pejzaž Koreje: U Koreji postoji mnogo prelepih prirodnih pejzaža. Na primjer, možete uživati ​​u raznim šetnjama, planinarenjima i plažama, kao što su plaže ostrva Jeju, Seoraksanove staze i Biseulsanove planinarske staze.Internet kafei - Internet kafei su jedan od najpopularnijih objekata u Koreji. Ovo je mjesto za uživanje u internetu i kompjuterskim igricama, a možete ostati dugo vremena po vrlo niskoj cijeni.

pasoš viza

K-ETA je važan sistem koji čini ulazak u Koreju praktičnijim i bržim. Nadalje, K-ETA može razviti turističku industriju Koreje i promovirati razmjenu i komunikaciju sa strancima. Stranci koji posjećuju Koreju koristeći K-ETA moći će uživati ​​u praktičnijem i sigurnijem putovanju.

pasoš

APPLY FOR K-ETA

arrow
arrow
    全站熱搜

    etakrcom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()